Apa incalzita la temperatura potrivita si boabele macinate sunt ingredientele minune care va fac sa savurati cea mai buna cafea de dimineata. Secretul cafelei espresso sta in fortarea apei, timp de 29 de secunde care treace prin sapte grame de cafea macinata la o temperatura de 9 bari. In felul acesta, veti obtine o cafea espresso cu un gust care va va face sa va ganditi la ea toata ziua.

O cafea espresso bine facuta trezeste simturile si totodata stimuleaza creierul.
Arborele de cafea cuprinde doua specii care se utilizeaza pentru consum si comercializare: cafea Arabica si cafea robusta. Cafeaua creste pe diferite soluri: in perioada cresterii este ingrijita, recoltata, spalata si uscata la temperaturi foarte mari pentru a se desprinde de coaja. De retinut ca nici o masina de cafea nu v-o prepara asa cum si-ar dori papilele gustative. Cea mai buna cafea poate fi facuta si la ibric, dandu-i gustul “de acasa”. Pentru ca gustul cafelei sa fie desavarsit, specialistii va recomanda sa va cumparati cafea boabe pe care sa le macinati acasa si imediat sa puneti cafeaua la preparat. Un rol important in prepararea cafelei il are aerul si apa. In contact cu aerul, aceasta isi pierde proprietatile, lucru ce se va resimti cand veti incepe sa savurati o cana de cafea espresso.. Daca ati cumparat un pachet de cafea, este bine sa-l inchideti cu o clama pentru ca ingredientul sa isi pastreze calitatile.
cafea_espresso

Un alt lucru important de stiut este ca apa trebuie sa fie curata: sa nu aiba miros si sa fie demineralizata. Dupa ce ati ales cafeaua, este bines a va uitati si dupa o rasnita, aceasta pastrand gustul cafelei proaspat macinate. Pentru o ceasca de cafea espresso este indicat sa folositi 6-7 grame de produs pe care sa il presarati cu ajutorul unui procedeu numit tamping care se traduce prin presare. Dupa ce cafeaua este pusa in espressor, folositi acest mic truc care da rezultate peste asteptari.

Un alt “indiciu” pentru o cafea reusita este ca dupa ce a fost facuta din capsule cafea sa fie turnata intr-o ceasca de portelan, aceasta avand rolul de a-i pastra proprietatile si de a o face sa nu-si piarda gustul. Ca si un secret oferit de specialistii in prepararea bauturii, inainte de a incepe sa degustati cafeaua, beti o gura de apa pentru a va clati gura. Indiferent daca ati indulcit cafeaua sau nu, amestecati-o inainte de a o sorbi pentru a nu va da impresia ca aceasta are un gust amar. O cafea espresso bine preparata trebuie sa aiba un gust putin dulceag care sa ne dea impresia ca a fost facuta din ciocolata.