Traim intr-o era puternic tehnologizata, adaptata aproape intr-o forma completa tuturor nevoiilor noastre.

Acest fapt nu poate fi decat imbucurator si sa ne faca recunoscutori pe cat posibil sa folosim aceste avantaje ale high-tech-ului in favoarea noastra.

Nu a trecut foarte mult timp de la acea perioada in care domeniul manichiurii era inca intr-un stadiu incipient, in care profesionistele erau fortate sa utilizeze pila manuala de-a lungul intregului proces de lucru.

Acest lucru determina sacrificarea unui timp pretios, dar si calitatea executiei. Actualmente, aceasta situatie pare sa raman doar o amintire in trecut, freza unghii devenind un instrument de baza in randul tehnicienilor.

Pila electrica are rolul de a usura considerabil de mult viata unei manichiuriste, devenind un dispozitiv imperativ. Eficientizeaza munca tehnicianului, diminuand destul de mult din timpul de lucru si imbunatatind aspectul si rezistenta unghiilor clientei.

Componenta unei pile electrice este realizata de existenta a trei dispozitive:

  • Unitatea centrala:
  • Unitatea mobila;
  • Freze: diamant, banda pila, carbid.

Unitatea mobila este considerata cea mai importanta pentru multe dintre manichiuriste. Este esential ca atunci cand se face o astfel de alegere, sa se opteze pentru o pila electrica care sa satisfaca toate cerintele.

In situatia in care urmeaza a se lucra foarte mult cu ea, este indicat sa fie cat mai usoara din punct de vedere al greutatii. Acest lucru ajuta sa nu trepideze in timpul utilizarii si sa fie simplu de prins.

Se foloseste cu succes in multiple actiuni:

  1. Aplicarea unghiilor cu gel

Cand vine vorba de aplicarea unghiilor false, pila electrica isi dovedeste utilitatea prin realizarea a doi pasi. In prima faza, ea se utilizeaza la pregatirea unghiilor naturale, precum si la indepartarea cuticulei si a depunerilor aflate in zona cuticulei.

De asemenea, este importanta pentru finisarea unghiilor, unde urmeaza sa fie folosite freza de diamant si banda pila.

  • Manichiura clasica

In cazul manichiurii clasice, pila este folosita in vederea indepartarii cuticulei, fara a mai fi necesara foarfeca. Aici sunt folosite frezele de diamant mai subtiri, cu ajutorul carora se poate curata cat mai bine zona cuticulelor.

Este esential sa se acorde o atentie sporita pentru a nu patrunde in matricea unghiei naturale freza, iar varful sau sa nu raneasca nici zona cuticulelor, dar nici suprafata unghiei.

O freza de diamant mai lat poate fi utila in indepartarea pielii moarte, inclusiv cea aflata pe degete, mai cu seama persoanelor care au maini sau picioare foarte aspre.

  • Intretinerea unghiilor cu gel

Pila electrica este de mare ajutor in procesul de indepartare a materialului. Problema care se naste este produsa de aparitia prafului care poate fi cauzator de alergii. In acest sens, poate fi utilizat aspiratorul de praf.

  • Pedichiura

La indepartarea calusului se poate folosi banda pila sai freza de diamant. Ambele sunt la fel de utile, alegerea facandu-se in functie de necesitatile fiecarui client in parte. La cuticule, de asemenea, se poate folosi freza de diamant.

Magazinul online Noliashop.com destinat tehnicienilor profesionisti in realizarea de unghii, dar si celor care se afla la inceput de drum, pune la dispozitie astfel de produse necesare in procesul de lucrare a manichiurii.

Sunt dispozitive tehnologice moderne care se remarca prin atingerea unui inalt standard al calitatii.