Oricine viseaza la o dantura perfect sanatoasa si impecabila. Insa cum nu toti am avut parte de acest noroc, trebuie sa mergem si pe la medicul stomatolog cel putin de doua ori pe an. Ni se par infioratoare zgomotele scoase de frize si tot felul de aparate care intra in gura, insa nu avem ce face. Din cauza fricii de doctor, majoritatea dintre noi preferam sa stam cu dintii sau maselele stricate pana este prea tarziu.

Asta inseamna ca un dinte afectat il va afecta si pe celalalt si tot asa pana ajungi sa ramai fara dantura. Tehnica in materie de stomatologie a evoluat foarte mult. Chiar daca sunt dureroase de cele mai multe ori, procedeele stomatologice nu au alt scop decat acela de a-ti repara ceea ce s-a stricat. Cu putin curaj, vizita la stomatolog va deveni o rutina si ori de cate ori apare un punct negru pe un dinte, dai imediat fuga la medic.

A investi intr-un cabinet stomatologic din Bucuresti, de exemplu, nu este un lucru atat de simplu. In primul rand, trebuie sa fii un foarte bun profesionist pentru a-ti atrage clientii. Nu oricine are darul de a discuta cu clientii si de a-i linisti inainte de a incepe procedurile. Trebuie sa fii un foarte bun psiholog si pedagog, mai ales in cazul celor mici.

Desi par ca ar fi fricosi de ace si de tot felul de instrumente, de fapt, sunt cei mai curajosi. Pentru a extrage o masea sau a plomba o carie e de ajuns ca medicul stomatolog sa foloseasca un spray calmant care sa-i amorteasca gingiile pentru ca durerea sa nu mai fie resimtita. In timpul procedurii, medicul trebuie sa vorbeasca cu clientul, deoarece in cazul in care il doare, se va opri si va continua peste cateva minute. Cabinetele stomatologice nu sunt neprietenoase.

Aparatura a evoluat in ultimii ani incat poate deveni o placere sa-ti vizitezi stomatologul. Miliarde de lei vechi se investesc intr-un cabinet stomatologic in Bucuresti si nu numai. Aparatura trebuie sa fie de ultima generatie pentru a nu speria pacientii. In cativa ani, investitia se va amortiza. Insa profesionalismul vorbeste in primul rand de numarul clientilor care iti trec pragul cabinetului. Serviciile oferite de un medic dentist Bucuresti nu sunt tocmai ieftine.

Cu cat materialele folosite sunt de cea mai buna calitate, cu atat pretul creste. Insa, decat sa vii de mai multe ori pentru a-ti pune din nou o plomba, mai bine alegi ca medicul stomatolog sa iti faca o lucrare de nota zece din prima. Nici implanturile nu sunt deloc ieftine. Insa romanii plecati in afara prefera sa apeleze la medicii stomatologi din Romania, deoarece serviciile fata de strainatate sunt mai ieftine si de o calitate mai buna. In luna august, stomatologii isi freaca mainile de bucurie, deoarece este luna in care romanii se intorc acasa in vacanta si prima vizita este la stomatolog.