Va simtiti uneori ca ai vostri copii pare sa va asculte, dar ceea ce fac cateva momente mai tarziu, arata in mod clar nu au fost atenti? Exista o serie de motive pentru care copilul nu va poate asculta: ai putea sa-i spui prea mult, atentia lui este concentrata in alta parte in timp ce vorbest sau esti constant in a nu-ti respecta cuvintele si actiunile promise.

Oricare ar fi motivul deconectarii copilului tau, incearca aceste strategii pentru a-i obtine toata atentia data viitoare cand va doriti sa aveti o conversatie cu el.

Coboara-te la nivelul lui. Stati impreuna, astfel incat sa nu fii falnic peste copil si sa va puteti uita in ochii celuilalt.

Da-i atentie deplina si cere acelasi lucru in schimb. Incercati sa nu purtati discutiile despre lucrurile cu copilul in timp ce faceti cina, verificati e-mailul si faceti o duzina de alte activitati. Si lasa jos telefonul mobil: cercetarile au aratat ca, copiii stiu cand esti distras. Un studiu recent a constatat ca 62 la suta din copii au spus ca parintii lor sunt distrasi atunci cand incearca sa vorbeasca cu ei, iar principala cauza a distragerii sunt telefoanele mobile.