Trebuie sa scoateti certificatul de deces

La scurt timp dupa moartea unei persoanei, o ruda apropiata trebuie sa mearga la organele specializate pentru a scoate certificatul de deces pentru cel care a murit. Din nou, o firma de servicii funerare va poate ajuta cu toate formularele si actele necesare. Firma va poate oferi de asemenea consultanta si ajutor pentru intocmirea dosarului necesar pentru obtinerea ajutorului de inmormantare.

Ridicarea obiectelor personale ale celui care a murit
Daca o ruda sau prieten moare in spital va trebui sa mergeti sa luati lucrurile sale personale. Cei mai multi considera acest lucru foarte dificil. Daca cel drag a avut anumite obiecte de valoare asupra sa cum ar fi un ceas, bijuterii, bani le puteti recupera. Trebuie doar sa dicutati cu cei de la spital. De asemenea, daca exista obiecte pe care nu doriti sa le luati de la cel care a murit (cum ar fi verigheta), la fel este bine sa instiintati personalul spitalului.

Inregistrarea mortii
Exista o cerinta legala sa inregistrati moartea unei persoane in cateva zile. Trebuie sa faceti acest lucru inainte de a finaliza aranjamentele funerare. Cei de la spital sau firma de servicii funerare va pot indruma si nu trebuie sa platiti suplimentar.

E bine ca inregistrarea decesului sa se faca de catre o persoana apropiata celui care a murit. Pentru acest lucru puteti avea nevoie de:
– certificatul de deces
– numele complet, adresa, data si locul nasterii, precum si ocupatia persoanei care a murit
– Informatii despre pensie sau alte venituri din fonduri publice
– in cazul in care persoana a fost casatoriat, va trebui sa dati numele si data nasterii partenerului supravietuitor

Dupa inregistrarea decesului veti primi certificarul de inmormantare sau incinerare, dupa caz.

Serviciile funerare

Poate fi coplesitor sa va ocupati de toate detaliile de inmormantare. De aceea, multe persoane opteaza pentru contractarea unei firme de servicii funerare care pe langa servicii complete, ofera si produse necesare pentru inmormantare, parastate si pomeni. Daca veti alege servicii funerare cu siguranta veti recomanda aceasta firma si altor persoane sau rude care la un moment dat se vor afla in aceeasi situatie trista de a organiza o ceremonie funerara pentru o persoana draga.

Pompele funebre vor respecta deciziile dumneavoastra cu privire la modul de desfasurare a ceremoniei de inmormantare si vor dori sa va ajute cat mai mult in aceasta perioada. Scopul lor este ca lucrurile sa fie cat mai simple pentru dumneavoastra, deoarece pentru nimeni nu este usor sa treaca peste o pierdere a unei persoane apropiate.