Atunci cand oamenii glumesc despre concepte precum reinventarea rotii, ceea ce inseamna cu adevarat este faptul ca cele mai multe inventii le fac munca mai usoara. Nu e nevoie de putin pentru a te gandi la ceva nou sau cu putine sanse de a veni cu ceva mai bun decat avem deja.

Daca toti inventatorii ar fi crezut asta, inca am trai in pesteri si am manca tocana de bivol gatita pe focuri de tabara. Chiar si cele mai simple lucruri pot fi de multe ori facute mai bine. La curatenie, de exemplu, o corvoada pe care majoritatea dintre noi o urasc, cine ar fi crezut ca ar fi o modalitate mai buna si mai usoara de a spala lucrurile decat folosind vechiul sapun cu apa?

Daca ati incercat macar o data cele mai recente lavete de curatat din microfibra de la un magazin online produse curatenie, veti sti ca tehnologia intr-adevar poate face viata mai usoara. Nu numai ca aceste lavete antibaceriene sunt igienice, ele evita nevoia costisitoare si adesea daunatoare, de a folsi detergenti. In plus, lasa lucrurile cu mult mai curate si in mult mai putin timp. Nu e magie, e stiinta. Hai sa aflam cum functioneaza aceste lucruri.

Modul de actiune al lavetelor antimicrobiene

Microfibrele din aceasta panza sunt prea mici pentru a le vedea. Arata ca un prosop obisnuit, dar functioneaza intr-un mod total diferit. Sa presupunem ca doriti sa curatati un perete mare, murdar, cat mai repede si bine. Ai putea folosi o periuta de dinti, dar ti-ar lua o vesnicie.

Asa ca, probabil, vei opta pentru a utiliza cea mai mare perie cu peri pe care o poti gasi. Dar, in cazul in care doresti sa cureti un blat de lucru foarte bine, care este cel mai bun obiect pentru a-l utiliza? Nu puteti face asta cu o perie gigantica sau chiar cu o panza uriasa, dar puteti obtine acelasi efect prin utilizarea unui material care inmagazineaza mai multe calitati pentru aceeasi zona de curatare.

O panza de curatare obisnuita are fibre fabricate din bumbac sau un material sintetic cum ar fi nailon, dar, o laveta din microfibra are mult mai multe fibre si acestea sunt mult mai mici. Conform zicalei ca mai multe maini fac munca mai usoara, inlocuieste degetele cu mai multe microfibre, care curata mai bine.

Microfibrele sunt capabile sa se ataseze la cele mai mici si microscopice particule de murdarie, ceea ce fibrele normale de panza nu poate face. In cazul in care forta lavetelor antibacteriene ar fi vizibila, ai putea vedea ca exista forte adezive, de atractie, intre microfibre si murdarie.