Studentia poate fi una dintre cele mai frumoase perioade din viata unui tanar. Tineretea, libertatea si distractia sunt doar cateva moduri prin care putem descrie perioada studentiei. Cu totii ne-am dori sa mai retraim macar cateva zile din perioada studentiei, insa din pacate acest lucru nu este posibil.

Dar, studentia nu este numaidecat mereu usoara si frumoasa. Distractia costa, banii sunt putini iar nevoile sunt multe. Astfel, cel putin din punct de vedere financiar, studentia este o perioada foarte dificila pentru multi studenti.

Cei care sunt la o facultate lejera, cu un program care permite un job part-time, aleg de cele mai multe ori sa se angajeze. Iar pe aceasta tema ne-am propus sa discutam si noi in randurile urmatoare. O fi o idee buna sa te angajezi in perioada studentiei?

Job in studentie – care sunt avantajele?

Cu siguranta exista foarte multe avantaje cu care vine la pachet un job in perioada facultatii. Iar oferta de joburi pentru studenti este foarte diversificata.

Practic, exista companii care recruteaza tineri in cadrul unei perioade de intership platit, dar si oferte mai diferite precum cele de angajare ca model de videochat in Galati. Fiecare prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje. Exista desigur si foarte multe responsabilitati, dar si satisfactii.

Sustinere financiara

Asa cum spuneam, in perioada studentiei exista o multime de nevoi. Iti doresti sa iesi deseori in oras si totodata sa ai mereu haine la moda si gadgeturi cool. Doar ca toate acestea costa, asa ca o buna solutie poate fi un job part-time. Acesta iti garanteaza sustinere financiara, mai ales pentru persoanele care nu au foarte multe posibilitati materiale.

Un job le permite acestora sa se poata intretine, fara sa renunte la studii.

Imbogatirea bagajului de cunostinte

Una dintre problemele de care se lovesc studentii imediat dupa absolvire este lipsa experientei. Iar pentru a o evita, multi studenti prefera sa isi ia un job part-time in timpul facultatii, din acelasi domeniu pe care il studiaza. Astfel, vor invata o meserie noua nu numai din punct de vedere teoretic ci si practic.

Multe companii pun la dispozitia studentilor programe de voluntariat, de practica sau chiar internshipuri prin intermediul carora studentii nu numai ca vor putea castiga bani de buzunar, ci totodata vor acumula experienta care le va fi de mare ajutor in viitor. Toata aceasta experienta ii va ajuta sa se angajeze mai usor dupa ce vor termina studiile.

Ofera posibilitatea de angajare fulltime imediat dupa promovare

Majoritatea studentilor aleg un job part time in timpul facultatii, timpul liber pe care il au la dispozitie fiind destul de limitat.

Totusi, aceasta colaborare part-time in timpul facultatii va putea fi tansformata foarte usor intr-un angajament fulltime imediat dupa promovare. Practic, locul de munca este garantat iar astfel studentii sunt scutiti de povara cautarii unui loc de munca dupa facultate.

Un job inseamna dezvoltare

Studentia este totodata si perioada in care ne dezvoltam foarte mult din toate punctele de vedere. Cunosti oameni, inveti ce inseamna responsabilitate si totodata iti dezvolti personalizatea, maturizandu-te in acelasi timp.

Ca si concluzie, putem spune ca un job in perioada facultatii este foarte benefic din o multime de puncte de vedere.