Cand vrei sa iti cumperi un telefon, alegerea poate sa fie dificila daca nu esti un fan infocat al telefoanelor de la Apple sau un fan infocat al celor de la Samsung. Asa ca, mai intai trebuie sa te gandesti bine la ce marca de telefon vrei, apoi la ce model ai vrea si timpul de gandire poate fi destul de lung. Totusi, cele doua marci de telefoane sunt destul de diferite, au sistem de operare diferit, interfete diferite, diferentele dintre ele sunt destul de mari. Pentru a-ti face alegerea mai usoara, in randurile urmatoare voi prezenta care sunt principalele diferente dintre cele doua marci de telefoane. 

Prima diferenta este vizibila si este pretul. Telefoanele de la Apple au fost mereu mai scumpe decat cele de la Samsung si nu doar la lansare, ci si pe parcursul anului. Telefon mai scump inseamna reparatii mai scumpe si accesorii mai scumpe, de exemplu, un acumulator la Iphone 6S va fi mai scump decat unul la Samsung Galaxy S6, acest lucru este valabil si in cazul reparatiilor. 

Alta diferenta este cea legata de design. Telefoanele de la Apple sunt mai elegant si au un design mai modern decat cele de la Samsung. De la lansarea Iphone X, cand butonul Home a fost eliminat, s-a adaugat un plus de eleganta. Dar nu se poate spune ca telefoanele de la Samsung nu sunt moderne sau elegante, pentru ca incepand cu modelul Samsung Galaxy S8, nu mai exista buton Home. Doar ca Iphone-urile sunt putin mai elegante, deci castiga la acest capitol. 

Durata de viata a bateriei este mai lunga la Samsung-uri. Acest aspect nu a fost niciodata punctul forte al telefoanelor de la Apple, dar totusi s-a imbunatatit. Castiga Samsung la durata de viata a bateriei. 

Rezistenta la cazaturi si socuri este mai mare la telefoanele de la Samsung. Cele de la Apple sunt mai fragile, iar Iphone X este cel mai fragil. Totusi, folia de protectie si husa sunt foarte importante la orice fel de telefon, dar Samsung este castigator la acest subiect. 

Camera foto este mai buna la telefoanele de la Apple. Au o tehnologie foarte buna care ajuta la realizarea unor poze excelente. Nici Samsung nu realizeaza poze proaste, au tehnologie foarte buna, doar ca pozele realizate cu Iphone sunt mai bune, mai calitative. Deci Iphone face poze mai bune.

Memoria este aspectul care echilibreaza balanta, pentru ca atat Apple, cat si Samsung, au telefoane care au memorie mai mica si altele care au memorie mai mare. 

Acestea fiind spuse, daca vrei un telefon care sa aiba durata de viata a bateriei mai mare si rezistenta la cazaturi si socuri mai mare si ai un buget mai restrans, poti alege un Samsung. Dar daca vrei un telefon mai elegant si cu o camera mai bune si esti dispus sa platesti mai mult, alege un Iphone.