In goana dupa cumparaturi, pentru achizitionarea incaltamintei potrivite si necesare  pentru sezonul rece, alegerile se fac destul de superficial. Pare mult mai usor sa se aleaga incaltamintea numai dupa culoare si design.  Atentie insa, acesti factori de decizie nu pot garanta ca s-a facut automat si alegerea cea mai buna.

Cand vine vorba de ghete de iarna femei, ca in cazul oricarui tip de incaltaminte, exista multiple repere si cerinte. Calitatea este ceea ce rezuma pretentiile, atat in cazul materialului, cat si a modului in care a fost lucrat, cusut.

Cand vine vorba in mod special de incaltamintea pentru iarna sunt cu mult mai multe cerinte. Trebuie sa se tina cont de nevoia de confort termic, adecvare care sa ofere mai mult ca oricand protectie impotriva conditiilor meteorologice tot mai vitrege.

Ghetele de iarna – ce conteaza in fapt

Cu referire in mod special la componenta practica, ghetele de iarna trebuie sa prezinte anumite caracteristici, enumerate mai jos.

Rezistenta la factorii de mediu

Ghetele trebuie sa protejeze de zapada si de frig, deci este imperativ ca acestea sa fie realizate din materiale cu potential termoizolator si de cea mai buna calitate. Si de aceasta data pielea este o recomandare, pentru ca este net superioara chiar si celorlalte materiale de calitate. Intretinute adecvat dupa fiecare purtare,  ghetele din piele ofera toate caracteristicile calitatii si confortului.

Pentru un efect deosebit si pentru nota de eleganta definitorie, ghetele cu blana sunt alegerea ideala. Sunt extrem de sofisticate, de aceea si castiga detasat in topul preferintelor clientilor. In colectia ANNA CORI se va gasi o multitudine de modele de acest fel, cu blana ce innobileaza ghetele din piele intoarsa. Culorile sunt diverse, de la bordo la clasicul negru.

Confortul la purtare

Incaltamintea potrivita trebuie sa se dovedeasca a fi una confortabila. Ceea ce inseamna ca atunci cand este probata, trebuie sa se analizeze atent senzatia pe care o ofera in zona talpii. Pantoful trebuie sa fie usor, iar piciorul sa se simta liber, neinghesuit in acesta.

Trebuie acordata si o mare importanta formei incaltamintei. Calapodul de o calitate indoilenica modifica calitatea intregii incaltaminte. In aceste cazuri, calapodul folosit este unul lat, pentru a se potrivi pe mai multe tipuri de picior. De asemenea, au un bombeu clasic, pe stil rotunjit.

In functie de tipul de gheata, se pot observa si detaliile ce tin de cusaturi. Acestea nu trebuie sa fie decorative, de altfel au menirea sa creasca rezistenta incaltamintei in timp. Astfel de cusaturi sunt aplicate acolo unde este necesar si unde modelul permite, insa nu sunt niciodata intr-o nota de contrast cu nuanta pielii, a materialului in cauza.

Marimea  potrivita

Oricat de banal ar putea parea, acest aspect face remarcabile diferente la nivelul de confort resimtit. Asadar, este de preferat sa alegeti marimea potrivita, de regula, un numar mai mare fata de incaltamintea ce o purtati vara, spre exemplu. Avantajul ghetelor cu inchidere in siret este tocmai posibilitatea de a ajusta cat de fixa poate sa stea gheata pe picior.

Stil divers

Pentru asigurarea unui stil aparte, colectia ANNA CORI merita din toate punctele de vedere sa fie descoperita. Ghetele de iarna sunt variate, cu piele intoarsa, cu toc sau fara; predomina negrul si culori tari precum bordo sau maro. Tot in cadrul ANNA CORI se va redescoperi predilectia spre stilul  minimalist, cu un plus de accente metalic, suficiente cat sa contribuie la definitia rafinamentul mult visat.