
Fiecare dintre oamenii din ziua de astazi viseaza, ca la un moment dat, sa reuseasca sa isi deschida propria afacere. Insa pentru a- ti putea deschide propria afacere, este necesar sa ai in vedere destul de multe aspecte, de care in primul rand trebuie sa tii cont si sa le respecti. Tot pentru a- ti putea deschide propria afacere, trebuie neaparat sa te documentezi in ceea ce priveste acest aspect, pentru ca numai astfel vei putea face toate lucrurile asa cum trebuie.
Pentru cei care doresc sa inceapa o noua afacere, acestia trebuie sa stie ca infiintarea acesteia presupune destul de multe lucruri. In primul rand, acestia trebuiesc sa se gandeasca la ce fel de formatiune sa aleaga pentru noua lor afacere. Tocmai din aceasta cauza putem spune ca in Romania exista cateva tipuri de formatiuni juridice, iar printre acestea se numara doua care sunt cele mai populare si anume SRL si PFA. SRL provine de la societate cu raspundere limitata si este chiar cea mai populara din ziua de astazi in tara noastra, in schimb ce PFA provine de la persoana fizica autorizata si este folosita in special de catre freelancerii care doresc sa intre in legalitate.
Pentru infiintarea unui SRL nu sunt foarte multe lucruri de facut. In primul rand, persoana care doreste sa isi deschide o societate de tip SRL, trebuie intai de toate sa se gandeasca la un nume pentru aceasta. Insa asta nu este de ajuns, caci este foarte important ca numele pe care acesta l- a ales sa fie verificat la Registrul Comertului. Insa avantajul acestui fapt este ca in ziua de azi, acesta poate verifica numele pe care l- a ales pentru firma sa fara sa se deplaseze la sediul Registrului pentru Comert, deoarece acest lucru poate fi facut chiar pe website- ul oficial al Registruilui pentru Comert. Mai mult decat atat, trebuie stiut ca odata ce aceste lucru au fost realizate, persoana respectiva trebuie sa aleaga un sediu social pentru firma pe care doreste sa o deschida. Daca si acest lucru a fost realizat, atunci nu mai ramane decat ca persoana care doreste sa deschida SRL- ul sa depuna la orice banca de pe teritoriul Romaniei, capitalul social al firmei, care poate fi unul de minimum 200 de lei.
In ceea ce tine de infiintare PFA, toti cei dornici de acest lucru, trebuie sa stie ca aceasta este cel mai simplu de realizat. Insa, acestia trebuie sa stie si faptul ca, o infiintare PFA presupune si cateva dezavantaje. Astfel putem spune ca, in caz contrat cu SRL, cand PFA- ul unei persoane intra in insolventa, aceasta poate raspunde chiar si cu averea proprie. Tocmai din acest motiv, fie ca este vorba despre infiintare PFA, fie ca este vorba despre infiintare SRL, trebuie sa fim foarte decisi si avem un plan bine pus la punct.