Cei care poarta ochelari stiu cat de deranjant este sa depinda de aceste accesorii. Chiar daca acum sunt atat de multe modele, tipuri de rame, ochelari moderni, incat estetic sa nu fie frustranta purtarea ochelarilor, exista destul de multe aspecte mai putin placute. Nu mai spunem si de costurile implicate pentru aceasta achizitie.

Pentru ca odata instalate, problemele oculare sunt ireversibile, singura cale de a scapa de dependenta de ochelari este interventia cu laser. O astfel de procedura poate fi realizata in cadrul clinicii sucevene Medoptic, cu pagina oficiala www.medoptic.ro. Chirurgica refractiva corneana laser este denumirea procedurii ce te va ajuta sa scapi definitiv de ochelarii de vedere.

Interventie delicata, realizata de medici specialisti

Medoptic este clinica care are in dotare un echipament special pentru realizarea procedurilor complexe. Este unic in tara si se bazeaza pe o tehnica moderna, no touch. Poarta denumirea de TransPRK si este aparatura de ultima generatie.

Concret, ce trebuie sa stie purtatorii de ochelari este ca interventia in sine dureaza putin si este fara durere. Este o operatie cu laser, ceea ce asigura precizie si garanteaza eficienta operatiei.

Medicii din cadrul clinicii au fost instruiti corespunzator pentru a folosi acest tip de aparatura.

Ce tipuri de probleme oftalmologice pot fi corectate prin acest tip de interventie

Cei diagnosticati cu miopie, hipermetropie sau astigmatism sunt pacientii ce pot opta pentru operatia cu laser pentru a scapa de dependenta de ochelari de vedere.

Important de precizat este ca aceasta interventie dureaza putin, recuperarea este rapida, efectele sunt imediate. Desi suna delicat, interventia la ochi ii sperie pe multi, de fapt este o teama nejustificata despre ce presupune chirurgia refractiva. In cateva secunde laserul actioneaza asupra dioptriei. Post operator vor fi folosite lentile de contact cu rol terapeutic, timp de o saptamana.

Investigatii pre si post operatorii

Inainte de interventie vor fi necesare anumite analize: keratorefractometrie, masuratori necesare pentru presiunea oculara, topografie corneana. Acestea pot fi facute in cadrul aceleiasi clinici.

Post operator, pacientul e monitorizat periodic: la 7 zile, o luna, 3 luni sau poate mai des, in functie de cum se simte pacientul.

Gratie serviciilor medicale moderne, chirurgia refractiva a devenit o metoda la indemana oricui pentru a trata problemele oculare ce ii tine dependenti de ochelari sau de lentile. Mai incurajator de atat este faptul ca ochii isi recapata sanatatea. Este ca si cand am da timpul inapoi la perioada de dinainte de a fi purtatori de ochelari. Nu se poate asta, dar se poate corecta problema vederii.

Disclaimer: Informații oferite de personal avizat, dar pentru ca fiecare caz este particular e nevoie de un consult de specialitate pentru a stabili conduita terapeutica. Evitati automedicatia!