Alegerea inelului de logodnă este o sarcină dificilă pentru bărbați. Există anumite obiecte a căror valoare simbolică este mai presus de valoarea materială, iar domnii știu că inelul de logodnă este unul dintre ele.

Pentru multă lume, diamantul este alegerea standard în ceea ce privește piatra prețioasă. Piața este însă mult mai variată. În lista opțiunilor se înscriu și alte pietre prețioase sau semiprețioase. Smaraldul, rubinul safirul, ametistul – toate arată bine în combinația potrivită și pe degetul cui trebuie.

Așadar, există inele de logodnă și dincolo de diamante! Smaraldul, de exemplu, este al doilea după diamant pe scara valorică a prețiozității. Are o duritate de 7,5 (din 10) și este cel mai fin cristal din familia beriliului. În plus, are un aspect elegant și, în același timp, exotic.

INELUL CU SMARALD: ÎNTRE PREȚ ȘI SIMBOLISTICĂ

Când vine vorba de dragoste și persoana iubită, criteriile de selecție merg dincolo de preț sau brand. Inelul trebuie să i se potrivească în totalitate purtătoarei și să fie în acord cu personalitatea și stylingul care o definește.

Materialul din care este fabricat inelul, piatra prețioasă (care, de altfel, dă tot farmecul) și designul trebuie să se armonizeze într-un produs finit, care să vină de minune pe degetul iubitei și a cărui strălucire să se reflecte în totalitate în ochii ei. Reacția pe care o va avea la primirea inelului îți va conforma, cu siguranță, că ai făcut alegerea potrivită.

Așadar, dacă iubita ta se încadrează în categoria persoanelor energice, pline de vitalitate și entuziasm, pe care le surprinzi adesea cu zâmbetul pe buze și au mereu un vibe bun, oriunde se duc , cu siguranță un inel cu smarald i s-ar potrivi  mult mai bine decât un inel cu diamant (sau altă piatră prețioasă).

Nu uita că regula numărul unu, atunci când alegi un inel de logodnă, este este potrivirea acestuia cu caracterul și stilul de viață al purtătoarei.

                SMARALDUL, SIMBOL AL DRAGOSTEI ETERNE

Dacă sentimentele dintre voi sunt cu adevărat puternice și te-ai hotărât să faci pasul cel mare, smaraldul este cea mai potrivită piatră prețioasă cu care să-ți pecetluiești dragostea.

Pe lângă faptul că este una dintre cele mai frumoase pietre prețioase din lume, smaraldul este considerat un simbol al dragostei eterne. Dacă pui la socoteală și faptul că, în credința populară, smaraldul este văzut ca o amuletă norocoasă, s-ar putea să îl găsești cu atât mai potrivit pentru încununarea sentimentelor care te leagă de persona iubită.

Tot în plan simbolic, smaraldul este strâns legat de forța spirituală și echilibrul în decizii. Este piatra loialității și a nemuririi, caracteristici pe care, cu siguranță, ți le dorești dacă relația ta este guvernată de un sentiment puternic de dragoste.

                CUM ȘTI CĂ AI FĂCUT ALEGEREA POTRIVITĂ?

Dacă nu ești specialist în inele de logodnă și, mai cu seamă, în pietre prețioase, trebuie să știi că există câteva caracteristici care stabilesc autenticitatea bijuteriei. În cazul smaraldului, este bine să fii atent la:

  • Culoare – un smarald se recunoaște foarte ușor după nuanța de verde pe care o reflectă: verde-cristalin, verde-albăstrui sau verde-închis.
  • Strălucirea – este caracterizată de gradul de reflexie al luminii. În cazul smaraldului, lumina se reflectă sub formă de steluțe care, uneori seamănă cu niște raze colorate.
  • Duritatea – Smaraldul este o piatră cu o duritate foarte ridicată. Așadar, dacă este vorba de un smarald autentic, piatra nu va răspunde la un anumit grad de zgârieturi.

*Atenție! Nu este indicat să faceți testul durității în lipsa unui specialist.

În ceea ce privește prețul unui inel de logodnă cu smarald, acesta îl poate depăși pe cel al unui inel cu diamant, dacă este vorba de o calitate superioară. Smaraldele sunt mai tari decât diamantele și tind să aibă defecte interne, motiv pentru care un smarald perfect, fără nici un fel de cusur, are și un preț pe măsură.

Există totuși și alternative care pot oferi și calitate și un preț acceptabil. Una dintre ele este E-ring. Pentru că este producător și nu intermediar, le poate oferi clienților un raport mai bun calitate-preț.