Aceste linii directoare privind calitatea acopera cele mai comune forme de comportament inselatoare sau manipulative. Cu toate acestea, suntem gata sa reactionam daca descoperim alte practici necinstite care nu sunt enumerate aici.

Nu presupuneti ca practicile care nu sunt listate pe aceasta pagina sunt autorizate de Google. Webmasterii care depun eforturi pentru a respecta aceste principii de baza vor oferi surferilor de Internet o navigatie mai placuta si vor obtine un rang mai bun decat cei care cauta in mod constant vulnerabilitati de exploatat. Pentru un plus de securitate apelati la serviciile gasite pe site-ul http://danbradu.com/ .

Iata si o declaratie a unui angajat Google.

Daca credeti ca un site nu respecta regulile de calitate, nu ezitati sa trimiteti un raport spam. Google se straduieste sa aduca solutii scalabile si automate la probleme, mai degraba decat sa le trateze de la caz la caz. Fiecare raport spam nu are ca rezultat o actiune manuala.

Cu toate acestea, prioritizam situatiile in care impactul asupra utilizatorilor de Internet este cel mai mare. In unele cazuri, infractiunea poate duce la eliminarea completa a unui site de la rezultatele cautarii Google. Retineti totusi ca toate actiunile manuale nu duc la o stergere. Mai mult, atunci cand intervenim pe un site care face obiectul unui raport, efectele actiunilor noastre nu sunt intotdeauna vizibile la prima vedere.

Principii de baza

Proiectati-va paginile gandindu-va mai intai la toti utilizatorii, nu la motoarele de cautare. Nu induceti in eroare surferii net.

Evitati sfaturile gresite pentru a imbunatati clasamentul motorului de cautare. Pentru a vedea daca site-ul dvs. respecta regulamentul nostru, pur si simplu, puneti-va intrebarea: „as vrea ca un angajat Google sa intre la mine pe site pentru a verifica implementarea?“.

De asemenea, va puteti intreba urmatoarele: “Aceste solutii sunt de ajutor pentru utilizatori?”, “Am fi folosit aceste tehnici daca motoarele de cautare nu existau?”

Ganditi-va la elementele care fac site-ul dvs. unic si atractiv si care ii dau valoare. Asigurati-va site-ul dvs. se remarca de site-urile de concurenta din industria dvs.

Instructiuni specifice

Evitati urmatoarele tehnici:

 • Continut generat automat
 • Participarea la sistemele de legatura
 • Creati pagini care contin continut original putin sau deloc
 • Tehnici de cloaking
 • Redirectionari inselatoare
 • Text sau legaturi ascunse
 • Pagini satelit
 • Continut redirectionat
 • Participarea la programe de afiliere care ofera putina valoare adaugata
 • Acumularea de cuvinte cheie irelevante pe pagini
 • Crearea de pagini cu comportament malware, cum ar fi phishingul sau instalarea de virusi, cai troieni sau alte programe rau intentionate
 • Abuzul de marcare asociat extractelor imbogatite
 • Trimiterea interogarilor automate catre Google

Urmati bunele practici de mai jos:

Verificati in mod regulat daca site-ul dvs. nu este hacked si stergeti orice continut infectat de indata ce acesta apare.

Eliminati spam-ul generat de utilizatori de pe site-ul dvs. si adoptati tehnici care impiedica generarea de spam-uri.

Daca site-ul dvs. nu respecta una sau mai multe dintre aceste reguli, este posibil sa aplicam o actiune manuala. Odata ce problema este rezolvata, puteti trimite o solicitare de reanalizare la site-ul dvs.