Este stiut faptul ca designerii profesionisti se gandesc la imaginea de ansamblu atunci cand se apuca de un proiect. Acestia dau nastere unui limbaj vizual pentru brand-ul in lucru, care trebuie sa fie în concordanta cu diferite contexte. Despre acelasi lucru vorbim atunci cand in discutie intra un site, un logo, cartile de vizita, si chiar profilul dumneavoastra de pe retelele de socializare. Acestea trebuie neaparat sa formeze un tot unitar. Acesta este simotivul pentru care brandurile care exprima un limbaj vizual consistent fac o impresie cu mult mai buna decat cele care arata ca trei afaceri secundare diferite, mascate sub una singura.

Dar ce reprezinta, in fond, designul identitatii de brand?

Mari oameni de afaceri cunoscuti pentru indrazneala lor in afaceri, spun ca brandingul necesita, inainte de toate, angajament. Este vorba de angajamentul de a continua sa te reinventezi, de a pune in acord pareri diametral opuse si de a amesteca emotiile oamenilor. Nu in ultimul rand, vorbim despre angajamentul de a fi imaginativ in permanenta, de a cauta lucruri noi. Si, dupa cum spunea Richard Branson, fondatorul companiei Virgin, spre exemplu, este u?or s? fii cinic cu privire la astfel de lucruri, dar e mult mai greu sa fii “de succes”.

creare-site

Brin urmare, identitatea de brand si crearea unui site este esentiala pentru cum o afacere se vrea a fi perceputa de catre potentiali sai clienti. Prin natura sa, designul identitatii de brand se straduieste sa comunice în cel mai clar mod cu putinta cu publicul tinta. Identitatea de brand combina mesajul transmis cu numele brandului, cu logo-ul, caracterele si fontul numelui si tot ce tine de identitatea vizuala.

Identitatea de brand difera insa de imaginea brandului. Aceasta este construita pe baza brandului insusi, cu scopul de a transmite un mesaj puternic pentru consumatori. Aceasta se intampla de obicei in cazurile in care imaginea de brand este deja partial formata in piata.

Valoarea unei identitati de brand profesioniste

Parerea formata de consumatori constituie preocuparea principala a fiecarei marci. Strategia de brand utilizeaza in acest sens elemente de design, incluzand aici numele marcii, logo-ul si imaginile asociate, pentru a construi o imagine de brand pozitiva. Iar o crestere dinamica a perceptiei in randul consumatorilor este o urmare fireasca a nui design al identitatii de brand targetate, care interconecteaza tot ceea ce inseamna piata de desfacere si asteptari. Designul identitatii de brand foloseste pentru aceasta strategii creative de construire a experientelor legate de respectiva marca, atat online, cat si offline.
Nu in ultimul rand, trebuie avut in vedere ca o marca sa ofere in mod consistent publicului tinta promisiunea mentinerii unui profil de brand cat mai pozitiv.