Raportarea la nuanta ochilor in alegerea fardurilor este una dintre premisele make-up-ului, fondata pe ideea armoniei cromatice. Avand in vedere ca o compozitie cromatica trebuie luata drept un intreg, in care toate nuantele se completeaza intre ele, s-au stabilit in arta machiajului anumite culori de farduri care pun in valoare nuanta irisului.

Culorile, de la cele alese pentru machiajul ochilor, pometilor pana la cel al buzelor, vor conferi fizionomiei o armonie deplina, dictata de culoarea predominanta din machiaj, precum si din tinuta. La capitolul de beauty insa, este indicat sa ne raportam la o singura gama de culori.

Iata cateva reguli referitoare la alegerea fardurilor de pleoape!

Exista mai multe indicii in functie de care expertii in make-up determina care sunt nuantele de farduri perfecte pentru tine. Daca nu ai posibilitatea sa urmezi niste cursuri de machiaj, iti poti da seama si singura de posibilitatile cromatice de care dispui pentru a te pune cu adevarat in valoare.

Poti identifica culorile pe care sa le introduci in make-up in functie de nuanta tenului, precum si de cea a ochilor.

Cu atatea oferte puse la dispozitie de firmele de cosmetice, vei incepe sa ai senzatia ca achizitionarea produselor in nuantele potrivite este o misiune pe care nu reusesti sa o duci la bun sfarsit. Astfel, multe femei investesc sume exorbitante in cosmetice si produse de beauty care nu le aduc niciun beneficiu, ba dimpotrivita, scot in evidenta coloratii ale piele pe care de fapt doresc sa le ascunda.

Pentru a alege intelept culoarea fardurilor de pleoape trebuie sa iei drept reper, inainte de toate, nuanta tenului. Astfel, vei sti de ce culori sa te feresti pentru a nu accentua subtonurile pielii, discoloratiile acestuia, etc.

Nu iti vei dori sa pari si mai obosita decat esti, aplicand un fard in nuante violet pe pleoape sau un fard de obraz roz care sa iti evidentieze petele rosiatice. In aceasta ordine de idei, iata alternativele de farduri in raport cu nuanta tenului:

  • Tenul cu tendinte albastrui se armonizeza cu fardul de pleoape roz, violet, mov, rosu si albastru.
  • Tenul galben se preteaza la culori precum auriu, roz cald, bej, gri cald, maro, kaki, verde oliv.
  • Tenul mai rosiatic este ameliorat cu ajutorul nuantelor aurii, rozului pal, ciocolatiului, verdelui pastel.
  • Tenul bronzat poate fi pus in evident cu un fard de pleoape maro, burgundia, pruna, oranj, negru sau gri.

Culoarea ochilor este urmatorul aspect la care trebuie sa ne raportam atunci cand alegem fardurile. Persoanele cu ochi caprui sau negre sunt cele mai norocoase, intrucat aproape orice culoare functioneaza in cazul lor, spre deosebire de cele cu ochi albastri sau verzi care trebuie sa tina cont de cateva reguli cromatice.

Totusi, ochii caprui sunt cel mai bine scosi in evidenta cu ajutorul nuantelor: vanilie, piersica, galben auriu, bej, gri argintiu, tonuri de maro, pruna si mov, albastru navy, verde, menta, kaki si turcoaz.

Daca te numeri printre femeile cu ochi albstri, iti vor flata cu adevarat privirea fardurile in nuante de auriu, oranj, roz auriu, roz-bej, argintiu, gri-albastrui, maro roscat, bronz, kaki si negru.

In functie de nuanta ochilor tai verzi, poti lua in calcul tonuri de mov, corai, lila, maron, roz auriu, roz bej, galben auriu, piersica, verde oliv, bejuri, auriu, caramel, kaki.

Pentru ca ochii sa para mult mai captivanti, iar tu sa radiezi, vei avea nevoie de o paleta de farduri profesionala. In acest scop, arunca o privire pe Pandera.ro si alege-ti produsele preferate, la preturi avantajoase.