Poate îți mai amintești de prima ta trotinetă. Plimbările pe care le-ai făcut te-au îmbogățit cu tot felul de experiențe și te-au ajutat și în formarea unui echilibru mai târziu, atunci când ai învățat să mergi pe bicicletă. Acum însă a venit rândul copilului tău să se bucure de plimbări pe trotinetă.

Mersul pe trotinetă poate fi o activitate plăcută și relaxantă care îl ajută pe cel mic să se mențină în formă. Tocmai de aceea, îi poți cumpăra celui mic o trotinetă care să îl ajute să își consume energia.

Pe piața de profil, există atât trotinete ieftine, cât și trotinete ceva mai scumpe. Având în vedere că cel mic crește în fiecare an, nu e necesar să investești o sumă mare de bani, ci poți găsi un model de calitate la un preț accesibil.

Având în vedere varietatea de trotinete din magazine, alegerea unui model potrivit pentru copilul tău se dovedește a fi o adevărată provocare. Mini-ghidul de mai jos te poate ajuta să găsești răspunsurile potrivite la întrebările pe care le ai.

Ce tip de trotinetă să aleg?

În funcție de bugetul și de preferințele tale poți opta pentru o trotinetă copii pliabilă, mecanică sau electrică. O trotinetă pliabilă oferă avantajul ocupării unui spațiu mai mic atunci când este depozitată.

Să aleg o trotinetă cu 2 sau cu 3 roți?

Poți decide dacă optezi pentru o trotinetă cu două roți sau pentru un model cu trei roți, ținând cont și de vârsta copilului tău. Dat fiind faptul că atât echilibrul, cât și sincronizarea mișcărilor nu sunt atât de bine dezvoltate, pentru micuții sub 4 ani, se recomandă un model de trotinetă cu 3 roți.

Mai târziu, atunci când deține un control perfect al echilibrului, poți achiziționa o trotinetă cu 2 roți. Dacă însă copilul tău nu a experimentat niciodată mersul pe o trotinetă cu trei roți, odată cu împlinirea vârstei de 4 ani, îi poți cumpăra direct un model de trotinetă cu 2 roți.

Cum să fie roțile trotinetei – dimensiuni și materiale?

De regulă, trotinetele au roți mici – cu dimensiuni cuprinse între 110 și 125 mm. Pentru plimbări mai lungi și pentru drumuri denivelate însă, poți opta pentru o trotinetă cu suspensie și roți ceva mai mari și mai rezistente.

Un alt aspect demn de menționat vizează materialele din care să fie confecționate roțile.  Alege modele de trotinete de copii cu roți din silicon, prevăzute cu suprafețe anti-alunecare pentru picioare.

Să optez pentru o trotinetă cu frână sau fără frână?

Anumite modele de trotinete sunt prevăzute cu sisteme de frânare față și/sau spate. Pentru o frânare mai eficientă, se recomandă să alegi o trotinetă prevăzută cu sistemul Flex – frânare din spate.

Trotinete de copii – maxim de siguranță și confort

Dacă alegi trotineta ținând cont de lucrurile de mai sus, dar și de vârsta și preferințele copilului cu siguranță că vei găsi un model ideal pentru cel mic. Pentru un confort maxim de utilizare, ghidonul trebuie să ajungă între buric și picioarele micuțului.

O trotinetă de calitate, prevăzută cu un sistem de frânare eficient îi va asigura celui mic o deplasare sigură.

Utilizarea unei trotinete aduce mai multe beneficii celui mic. Mersul pe trotinetă este o activitate distractivă care îl va ajuta să facă mișcare în aer liber și să își consume energia. În plus, copilul tău își va dezvolta abilității locomotorii și controlul echilibrului.