In cazul in care te afli in cautarea unei masini de cusut, trebuie sa stii, chiar inainte de a incepe cautarile, ca alegerea depinde foarte mult de buget, dar si de priceperea de care dai dovada. De asemenea, trebuie sa stii foarte bine in ce fel vei folosi masina de cusut si cat de frecvent.

O masina de cusut accesibila ca pret te poate ajuta sa duci la bun sfarsit aproape orice proiect personal, in timp ce una cu un pret ceva mai ridicat, din categoria de masini de cusut industriale, poate include functii automate care usureaza foarte mult munca.

Chiar daca piata abunda in oferte si exista o oarecare confuzie atunci cand urmeaza sa alegi o masina de cusut, exista cateva caracteristici pe care trebuie sa le urmaresti pentru a te asigura ca iei o decizie potrivita.

Ce trebuie sa stii despre masinile de cusut inainte de a face o achizitie

Masinile de cusut pot fi mecanice, electronice sau cu comanda computerizata. Daca majoritatea modelelor fac parte din primele doua categorii, cele computerizate reprezinta topul gamei, intrucat faciliteaza considerabil munca prin sistemul automatizat pe care il includ.

In situatia in care nu ai o experienta foarte mare in croitorie sau daca ai nevoie pur si simplu de o masina de cusut potrivita pentru utilizare casnica, ocazionala, atunci va trebui sa optezi pentru un model cu mai putine functii avansate si cu un pret accesibil. Desigur, nu sunt recomandate acele modele foarte ieftine, intrucat calitatea sau functiile incluse pot lasa de dorit in acest caz.

Un aspect important de urmarit este reprezentat de viteza de coasere a masinii, masurata in rotatii pe minut, care este intotdeauna specificata de producator. O medie decenta a vitezei de coasere este de 750 rotatii pe minut, majoritatea modelelor de nivel calitativ inalt avand aceasta caracteristica.

De asemenea, tine cont si de faptul ca exista modele de masini de cusut, inclusiv masini de cusut industriale, care permit reglarea vitezei de coasere. Acest lucru poate fi de mare ajutor daca vine vorba de initierea unei persoane in acest domeniu.

Atentie la suveica! Este una dintre cele mai importante piese ale unei masini de cusut. Pe aceasta se infasoara ata care este trimisa mai apoi la ac si necesita periodic reumplerea cu fir. Suveica poate fi verticala sau orizontala. Daca nu ai prea multa experienta, o masina de cusut cu suveica orizontala este recomandata – e mai usor de folosit. Daca te-ai obisnuit totusi cu modelele cu suveica verticala, opteaza pentru o masina de cusut de acest tip.

Exista cateva functii pe care trebuie sa le includa masina de cusut, in cazul in care cauti sa capeti experienta in acest domeniu sau pur si simplu ai nevoie de astfel de beneficii. Este vorba despre infilare (introducerea automata a atei in ac), brat mobil, posibilitatea de reglare a latimii cusaturii si a pasului, functia de matlasare sau cea de ajustare a distantei dintre ac si platforma de coasere.

Un alt aspect important ce tine de alegerea masinii de cusut potrivite se refera la accesoriile pe care aceasta le include. Este vorba de cele speciale si universale, precum piciorusele sau limitatoarele magnetice. Iti ofer si o recomandare, in cazul in care iti este greu sa te decizi: acceseaza goodstyle.ro pentru o gama variata de masini de cusut, din care poti alege modelul potrivit pentru tine.