Alegerea unui costum de baie andra este, de cele mai multe ori, o provocare pentru orice femeie. Nu vedem in vitrine un costum si il alegem la intamplare.Trebuie sa tinem cont de mai multe reguli, iar cea principala este silueta. Silueta tip “triunghi inversat” poate fi recunoscuta dupa umerii care sunt mai lati decat soldurile si dupa talia ingusta. Pentru a distrage atentia de la nivelul umerilor ideal ar fi sa alegem o pereche de slipi colorati. Astfel, privirile se vor concentra pe partea de jos. Tot pentru a atrage privirile in alta parte, putem alege un costum de baie din materiale pliate sau cele facute in straturi. Nu conteaza forma slipului. O alta silueta este cea de tip “triunghi”. Umerii sunt ingusti si soldurile late, adica inversul siluetei de tip “triunghi”. Pentru acest tip de silueta se recomanda purtarea unui costum de baie care se leaga dupa gat.

Optati pentru culori stridente si modele cu flori deoarece sunt in tendinte si vara aceasta. Sunt in ton cu anotimpul si foarte vii. Nu ai cum sa treci neobservata purtand un astfel de costum. Silueta de tip “clepsidra” este considerata ca fiind cea ideala dupa care tanjesc si tind sa ajunga majoritatea femeilor. Daca aveti acest tip de silueta, v-ati luat o mare grija de pe umeri: tot ce trebuie sa faceti este sa va cumparati un costum care sa va scoata in evidenta formele si silueta. Este pacat sa ascundeti un asa corp la care ati lucrat intens. Alegeti costume de baie cu pushup care au o croiala in forma triunghiulara, cu slip colorat, cu bretele care sa fie detasabile. Nici costumele intregi nu trebuie evitate, mai ales ca acestea au inceput sa fie la mare cautare, creandu-se un adevarat fenomen al modei in jurul lor.

Cum ascundem imperfectiunile?

Silueta tip “mar” se caracterizeaza prin piept lat si talia destul de masiva, mai-mai ca lipseste. Umerii sunt ingusti, iar soldurile la fel. Cum nu este silueta care sa se apropie de perfectiune, trebuie sa distragem putin atentia de la aceste imperfectiuni. Alegeti sa purtati costume de baie care in partea de sus sunt sub forma unui maieu. Sunt si femei care practica foarte mult sport, iar asta lasa urme adanci pe corp. Umerii devin mai lati, le dispare talia si au un corp mai mult barbatesc. Muschii sunt proeminenti si parca isi pierd din trasaturile feminine. Si aici ne referim las porturile gen box, culturism sau fitness de performanta. In acest caz, costumul de baie trebuie sa le ascunda cat mai bine formele barbatesti, asa ca optati pentru o pereche de slipi care au snururi pe parti, costume de baie cu volane sau cele intregi. Cu acestea din urma, veti face alegerea perfecta.