Poate ca nici nu banuiai, insa dincolo de proprietatile pentru care este cumparata bicicleta de interior, aceasta are si alte calitati:

Iti imbunatateste starea de spirit – Dupa un antrenament de ciclism de interior, va creste numarul endorfinelor, analgezice naturale ale corpului, care pot declansa un sentiment de euforie si o stare imbunatatita de bine. De fapt, un studiu de acum doi ani al Universitatii Stanford a descoperit ca ciclismul pentru doar 15 minute pe o bicicleta stationara duce la niveluri crescute de pozitivitate de inalta excitare, fericire si mandrie, cu alte cuvinte.

Se poate scoate din anxietate – Chiar si o singura sesiune te poate scuti de anxietate. Un studiu din Belgia a constatat in 2011 ca o sesiune de 20 de minute pe o bicicleta stationara scade nivelul de anxietate si stresul psihologic. Acelasi studiu arata ca la pacientii cu depresie si tulburari de anxietate s-a inregistrat o scadere semnificativa a fricii, castigand un sentiment sporit de bunastare, de asemenea.

Creste increderea in sine si stima de sine – Cand impingi provocarile care vin cu orice experienta cu o sesiune viguroasa de ciclism de interior, vei castiga un sentiment de  putere. Si asta e un lucru bun.