Se pare ca in prezent, fiecare dintre noi am devenit fara sa ne dam seama, dependenti de telefoanele mobile inteligente, iar acest lucru nu este unul neaparat rau, daca stam sa tinem cont de faptul ca putem sa folosim un asemenea dispozitiv intr-o multime de scopuri.

Cand vei dori sa iti cumperi un smartphone, cu siguranta cea mai inspirata idee ar fi aceea de a alege un model al unui producator care se bucura de un succes foarte mare pe piata, iar printre cei mai de succes producatori se numara Samsung si Apple, sau HTC si Sony, insa mai sunt si alte branduri renumite pe piata.

Ei bine, in cazul in care optezi pentru un model al unuia dintre acesti producatori, cu siguranta vei avea la dispozitie un smartphone foarte performant, si va trebui sa iti descarci mai multe aplicatii utile pe care sa le folosesti.

In cazul in care vei opta pentru un model iPhone, al brandului american Apple, atunci este evident faptul ca aplicatiile pe care le vei descarca, vor fi cele din AppStore, in timp ce daca vei alege un model de la Samsung, HTC sau Sony, iti vei descarca aplicatiile din Magazinul Play.

In ceea ce priveste aplicatiile pentru smartphone, in continuare vei putea sa vezi o lista a celor mai descarcate aplicatii pentru smartphone, sau vei putea accesa pagina Spinmag, unde vei gasi mai multe detalii despre aceste aplicatii.

Stim cu totii faptul ca Facebookul, incepe si el sa ne creeze dependenta, si daca stam sa ne gandim la numarul imens de conturi inregistrate pe aceasta retea de socializare, cu siguranta afirmatia ca suntem dependenti de Facebook, nu este una deplasata. Tocmai din acest motiv, cred ca nu este un utilizator de smartphone care sa nu aiba descarcata aplicatia Facebook.

WatssApp Messenger este deasemenea o aplicatie pe care cam 9 din 10 utilizatori de smartphone o au descarcata, iar acest lucru este oarecum firesc, pentru ca prin intermediul acestei aplicatii, se pot trimite tot felul de fisiere foto, audio sau video, fara a trebui suportate costuri suplimentare.

Cu siguranta te-ai aflat candva la o terasa si se auzea o piesa la radio, sau ai auzit o melodie frumoasa la posturile TV, insa nu ai retinut numele melodiei si al interpretului, insa de acum nu vei mai trece printr-o astfel de situatie, pentru ca aplicatia Shazam iti permite sa depisezi in doar cateva secunde atat numele melodiei cat si al interpretului.

Mai mult ca sigur, atunci cand iesi afara iti doresti sa cunosti mai multe detalii despre starea vremii, despre cum va fi aceasta in orele care urmeaza, daca ploua sau nu, daca este soare sau nu, si cu siguranta vei descarca si o aplicatie care sa iti prezinte starea vremii.

Se pare ca in ultimult timp, majoritatea utilizatorilor care au un cont deschis pe Facebook, au inceput sa utilizeze si Instagram-ul, astfel ca si-au creat un cont si pe aceasta retea de socializare. Acesta este si principalul motiv pentru care aplicatia Instagram este atat de des descarcata de catre utilizatorii de smartphone.

Poti sa optezi si pentru aplicatii precum Call Blacklist care iti permite sa blochezi anumite apeluri telefonice, dar si sa alegi o aplicatie precum All Call Recorder, care iti va inregistra fiecare convorbire telefonica.