Logodna este un eveniment extrem de important in viata unor tineri. Pana la momentul nuntii propriu-zise, aceasta este de fapt dovada atasamentului fata de persoana de langa noi, in care ne facem efectiv juramintele si, in plus, ne mai si tinem de ele. Este, daca vreti, perioada de proba din viata fiecarui cuplu care alege sa inceapa o viata noua, in care doua persoane sa isi lege destinele pe vecie.

Iar cum orice legamant are nevoie de o dovada, ce poate fi mai nimerit pentru aceasta decat niste inele logodna? De aici incep insa adevaratele probleme, in special pentru soti, in sarcina carora cade de obicei sarcina alegerii si, nu-i asa, a achizitionarii inelelor de logodna. Ce material sa aleg? Sa fie cu piatra pretioasa? Daca da, care sa fie nuanta si marimea? Iata doar cateva detalii de care ar trebui sa tineti cont in alegerea unor inele logodna.

Din aur sau din argint?

Prima intrebare care ne sta pe buze atunci cand alegem inele de logodna este din ce material sa fie confectionate. Bineinteles, primul impuls este sa optam pentru un material scump, precum aurul, daca se poate si cu un diamant pe mijloc. S-ar putea insa ca in momentul in care va trebui sa facem plata sa constatam ca bugetul necesar sa fie mult mai consistent decat ne-am fi asteptat.

Astfel, trebuie avut in vedere ca aurul, in esenta, este unul dintre materialele favorite, dar si cele mai pretioase existente. Acesta este motivul pentru care tinerii au la dispozitie si materiale mai ieftine, precum argintul. Nu mai punem la socoteala ca, fiind la inceput de drum, tinerii nu au disponibilitati financiare atat de mari incat sa faca achizitii extrem de costisitoare, chiar daca persoana de langa ei chiar merita acest lucru.

Sau, cel putin, se stie ca dragostea nu poate fi masurata in bani. In plus, argintul este preferat de oamenii dinamici, dar si conservatori in acelasi timp, care stiu foarte bine ce metal se potriveste personalitatii lor. Alegerea argintului are insa si cateva neajunsuri, cata vreme acest metal necesita o intretinere aparte, pentru ca bijuteria pe care o purtam sa isi pastreze stralucirea si frumusetea.

Aur alb, aur galben sau aur roz?

Daca ne-am gandit sa facem insa un cadou pe viata logodnicei noastre, atunci aurul este alegerea cea mai potrivita. De 14, 18 sau 24 de karate, aceste metal putem spune ca nu are moarte, pastrandu-si stralucirea in aproape orice conditii. Dilemele apar insa in momentul in care avem de ales intre aur galben, aur alb sau roz, in functie de personalitatea si de gusturile fiecaruia. Iar daca nu suntem hotarati, o combinatie inre cele doua nuante poate fi o alegere mai mult decat inspirata.