Încă din cele mai vechi timpuri, omul a avut o înclinație către frumos, confecționând obiecte de podoabă cu rol estetic, indiferent de contextele culturale.

În ultimii ani, industria bijuteriilor a cunoscut o evoluție spectaculoasă, astfel că, utilizând anumite metode și tehnici care mai de care mai inovatoare, oamenii confecționează articole somptuoase pentru toate gusturile.

Colierul de argint, o formă de expresie a personalității

Din categoria celor mai apreciate bijuterii fac parte și colierele, alături de inele și brățări, fiind purtate de către multe popoare. Numărându-se printre cele mai vechi articole, de-a lungul timpului acestea au servit diferitelor scopuri – ceremonii religioase, magice sau chiar funerare.

Colierul este una dintre piesele care pot completa cu succes ținuta vestimentară a unei femei, aducându-i totodată un strop de magie și oferindu-i posibilitatea de a se simți unică și specială.

Fie că este confecționat din argint sau din alte materiale (de pildă, din chihlimbar), colierul constituie, fără doar și poate, una dintre formele de expresie a personalității umane.

În trecut, o bijuterie scumpă era privită ca un indicator al statutului social, astfel că femeile care purtau astfel de accesorii aparțineau familiilor înstărite, iar cele care aveau la gât un colier confecționat din aramă, sau alte materiale care se puteau găsi la îndemâna oricui, făceau parte din familii sărace.

Dăruiește un colier din argint!

Dacă se apropie ziua unei femei speciale din viața ta – fie că este vorba despre mamă, soră sau

iubită și ești în dubii neștiind ce cadou să alegi, ai putea să iei decizia de achiziționa o bijuterie deosebită, iar colierul din argint sau chiar din chihlimbar poate fi alegerea ideală în acest sens datorită atributelor estetice, și nu numai, pe care aceste bijuterii le au.

Unul dintre magazinele de bijuterii care oferă o gamă variată de modele de coliere este Ariki Bijoux, pe care îl poți găsi în București, în magazinul Victoria la parter, pe Calea Victoriei nr. 17, sector 3. Iar dacă nu ai timp suficient la dispoziție pentru a colinda prin magazine, poți comanda bijuteria online, direct de pe website-ul Ariki.

În primul rând, cea căreia îi vei face cadoul va putea accesoriza un astfel de colier cu orice ținută vestimentară, purtându-l la diferite ocazii.

În al doilea rând, colierul din argint constituie un adevărat simbol al rafinamentului datorită valențelor sale estetice. Încă din vechime, argintul ocupă un loc fruntaș în topul celor mai utilizate metale prețioase în materie de bijuterii, fiind apreciat și pentru semnificațiile sale – eleganță, armonie și echilibru interior. Potrivit unor credințe existente la unele popoare, bijuteriile confecționate din argint îndeplineau o funcție importantă în viața oamenilor și anume îi protejau de spiritele malefice și îndeplineau un rol profilactic.

De ce să alegi să oferi drept cadou un colier?

Unul dintre motivele cele mai importante rezidă în faptul că ai la dispoziție o gamă variată de modele din care poți alege. Așadar, este imposibil să nu găsești o bijuterie care să fie pe placul destinatarei și care să nu se potrivească cu stilul său.

Fără îndoială că orice femeie își dorește să fie admirată, iar atunci când poartă un colier deosebit care se asortează perfect cu ținuta sa vestimentară capătă mai multă încredere în ea.

În plus, toată lumea știe că așa cum în dulapul unei femei, mereu se va găsi loc pentru haine noi, la fel și în cutia cu bijuterii va exista întotdeauna spațiu suficient pentru încă un articol.