Pentru ca pielea dumneavoastră să-și recapete fermitatea, cel mai indicat ar fi să vă odihniți, să urmați un stil alimentar sănătos și echilibrat. În afară de toate acestea, este indicat să faceți mișcare și să apelați la tehnica masajului utilizând o cremă anticelulitică.

Un mix din toate cele enumerate poate constitui o soluție eficientă care elimină pentru totdeauna problema celulitei. În urma acestui tratament, straturile interioare și adânci ale țesutului adipos sunt atacate și eliminate complet.

De altfel, statisticile arată că peste 70% dintre femeile de pe planetă duc o luptă aprigă împotriva celulitei. De cele mai multe ori, retenția de lichide, un sistem de circulație deficitar sau un stil de viață sedentar poate conduce la acumularea depozitelor de grăsime care au ca rezultat aspectul nedorit de coajă de portocală.

Ce cremă anticelulitică se recomandă

Ca o completare a programului de exerciții și a unei diete echilibrate, putem recurge la un produs anticelulitic care să aibă efecte benefice pe termen lung. Piața de cosmetice este destul de extinsă în zilele noastre, astfel că puteți găsi cu ușurință o cremă cu acțiune atât împotriva celulitei, cât și împotriva vergeturilor.

Având în vedere, însă, varietatea de opțiuni existente, nu-i de mirare că devine destul de dificil să alegi o cremă de calitate care să combată celulita. În funcție de preferințele și necesitățile dumneavoastră, ați putea apela la o cremă anticelulitică, la un ulei anticelulitic, la o loțiune sau chiar la un gel cu efect anticelulitic.

Folosind produsele potrivite în combinație cu regimul alimentar sănătos și exercițiile fizice, veți putea scăpa de aspectul inestetic de coajă de portocală care de cele mai multe ori ne afectează pe plan emoțional.

Efectele masajului anticelulitic

Corpul are nevoie de îngrijire în fiecare zi, iar când vine vorba despre celulită, este necesară o rutină specială. Datorită formulelor eficiente, bazate pe ingrediente active, din cremele anticelulitice, aspectul de coajă de portocală poate fi diminuat.

De regulă, este indicat să folosiți o cremă cu textură lejeră care să se absoarbă în piele pentru a acționa în profunzime. Astfel, zonele cele mai afectate de vergeturi și celulită – precum coapsele și șoldurile – sunt remodelate, iar celulita este îndepărtată și pielea tonifiată corespunzător.

Specialiștii ne sfătuiesc ca în timpul aplicării produsului să optăm pentru un masaj viguros (în mișcări circulare) care să stimuleze circulația, și nu pentru unul de relaxare.

Tehnici de masaj anticelulitic

Îndepărtarea țesutului adipos este o problemă care se poate ameliora în timp doar în urma unui tratament eficient. Iată câteva tehnici de masaj anticelulitic care pot contribui la îmbunătățirea aspectului pielii.

  1. Frământarea celulitei

Cu ajutorul degetelor și mai apoi cu ajutorul întregii palme se frământă zonele cu probleme cu scopul de a stimula circulația sanguină, distrugând depozitele de grăsime acumulate pe sub piele.

  1. Masajul cu pumnii strânși

O altă tehnică constă în strângerea constantă între pumni a depozitelor de grăsime care va contribui în mod considerabil la dizolvarea lor.

  1. Masajul în forma literei S

Așezați degetele mari față în față pe zonele afectate, mai apoi trageți unul în sus și unul în jos, astfel încât să formați litera S. Masajul rapid și viguros cu o cremă anticelulitică eficientă va face ca aspectul de coajă de portocală să dispară ca prin minune.