Periajul zilnic si folosirea atei dentare sunt cele mai bune arme impotriva problemelor de sanatate orala, precum gingivita. Daca mai adaugati si apa de gura, aveti succesul garantat.

Apa de gura este o arma grozava impotriva cariilor dentare, a gingivitei si a respiratiei urat mirositoare.

Iata doar cateva beneficii pe care apa de gura le aduce:

1) Revigoreaza respiratia si inlatura bacteriile asociate cu provocarea respiratiei urat mirositoare. Aroma proaspata de mentol lasa o senzatie placuta, revigoranta. O multime de oameni se bucura de gustul apei de gura, datorita acestei senzatii placute, de menta, care evoca o senzatie proaspata in gura. Apa de gura este, de asemenea, o practica esentiala zilnica pentru igiena orala, care aduce cu sine multe beneficii daca o includeti in rutina zilnica.

2) Impiedica acumularea placii dentare. Folosirea periodica ajuta la prevenirea acumularii placii dentare, la baza dintilor, intre dinti si pe suprafata dintilor, in perioadele dintre periaj. Desi impiedica acumularea placii dentare, nu o reduce pe cea existenta deja pe dinti.

Placa dentara poate duce, in timp, la boala parodontala, cunoscuta ca boala a gingiilor. Este o afectiune dureroasa care irita gingiile, provocand retractia acestora. Boala gingiilor provoaca inflamatii si infectii din cauza placii acumulate, a bacteriilor si a alimentelor care se infiltreaza la baza dintilor.

Apa de gura poate fi foarte buna in problemele obisnuite, dar apa de gura terapeutica combate gingivita si alte boli pe care apa de gura tipica nu le poate trata.

O apa de gura terapeutica va contine ingrediente care inlatura bacteriile ce provoaca inclusiv respiratia urat mirositoare. Asta inseamna ca puteti elimina efectiv cauza respiratiei urat mirositoare, fara a mai fi nevoiti sa o mascati cu o alta apa de gura, fara efecte terapeutice.

3) Indeparteaza particulele din gura – Majoritatea oamenilor folosesc apa de gura dupa periaj, insa ea poate fi folosita cu succes si inainte de periaj, pentru a indeparta orice particule libere din gura, facand periajul si ata dentara mai eficiente.

Ca parte a igienei orale de baza si a ingrijirii dintilor, puteti apela si la dusurile bucale, care pe langa faptul ca inlatura toate particulele (resturile alimentare) din gura, albesc dintii si intaresc gingiile. Apa de gura pote fi folosita in aceasta procedura, asigurandu-ti un zambet impecabil.

4) Lupta impotriva cariilor dentare. Folosind in mod regulat apa de gura, inainte si dupa periere, alaturi de ata dentara, veti reduce riscurile de formare a cariilor. Cu un periaj riguros, ata dentara si apa de gura, va puteti mentine gura sanatoasa si respiratia proaspata.

Cariile provoaca cele mai mari si mai multe probleme dentare. Ca atare, ar trebui sa folositi in mod regulat apa de gura, care trebuie sa devina parte din schema voastra zilnica de igiena orala, astfel incat sa puteti evita orice carie surpriza, la urmatoarea vizita dentara.

Vorbiti cu medicul stomatolog despre importanta apei de gura si gasiti o strategie care sa functioneze pentru voi.

Aveti in vedere sa nu utilizati o apa de gura cu un continut foarte mare de alcool, deoarece acest lucru poate provoca o reactie intensa, chiar dureroasa. In cazul afectiunilor bucale, concentratia de alcool nu trebuie sa depaseasca 18%. Urmand acest sfat, va veti asigura ca apa de gura va ajuta sa obtineti rezultate bune.

Chiar daca apa de gura este o modalitate excelenta de a-ti imbunatati igiena orala, vizita la medicul stomatolog este esentiala pentru sanatatea dintilor.