Camera copilului poate fi cel mai dstractiv loc de joaca. Aceasta nu trebuie sa contina lucruri inutile care sa o incarce si sa o transforme intr-un labirint. Este suficient ca in camera in care se afla copilul sa existe doar lucruri de care acesta se poate folosi si ii poate aduce progrese in ceea ce priveste dezvoltarea lui.

Printre primele articole camera copilului care nu poate lipsi enumeram patutul. Acesta este locul de odihna al copilului dar poate fi la fel de bine si un loc de joaca. Deasupra patutului poate fi aplicat un carusel muzical cu mai multe jucarii de plus sau papusele. Pentru ca patutul sa fie o atractie pentru cel mic, trebuie aleasa o lenjerie vesela si colorata atat pentru saltea cat si pentru perna sau pilota.

Este recomandat ca lenjeria in care va dormi cel mic sa fie din bumbac iar imprimeurile sa fie rezistente. Salteaua pe care va dormi copilul trebuie sa fie perfecta astfel incat sa-i ofere acestuia un somn duclce, linistit si ohihnitor. Un copil odihnit este un copil fericit si sanatos. Exista saltele de diferite dimensiuni si groasimi acoperind o gama larga de preferinte.

Cel mai indicat pentru bebelusi ar fi ca in timpul somnului sa nu fie acoperiti cu paturi pufoase ci sa se foloseasca saci de dormit. Acestia sunt utili atat prin faptul ca asigura caldura constanta a copilului indiferant daca sa misca sau nu, cat si pentru faptul ca oricat s-ar misca nu va exista riscul de a se sufoca.

Pentru a ajuta copilul sa prinda curaj si sa mearga singur este nevoie ca imediat ce a inceput sa se ridice si sa-si tina coloana sa fie pus intr-un premergator. Premergatorul il va ajuta pe bebe sa se deplaseze in orice directie doreste iar mami poate sta linistita ca nu va pati nimic.

Acest articol al copilului vine la pachet cu o serie de jucarii muzicale avand grija ca mititelul sa nu se plictiseasca. Culoarea acestuia poate fi aleasa dupa bunul plac al fiecaruia. Culorile vii si atragatoare vor face ca cei doi sa se imprieteneasca de la primul contact.

Imediat ce va incepe sa manance va trebui sa-l asezati la masuta in scaunel. Obisnuindu-l sa ia pranzul la masuta va deveni un copil organizat si ascultator. Aceasta are un design care ii ofera protectie si confort, astfel daca va incerca sa se miste nu il va afecta.

Folositi boluri colorate imprimate cu desene haioase ca micutul sa fie cat mai atras sa vina la masa. De asemenea lingurile concepute special pentru bebelusi sunt indicate. Daca va dori sa manance singur nu-i interziceti, e de ajuns sa-i puneti o babetica care ii va proteja hainele de pete. Vezi si alte articole utile pentru camera copilului pe allkids.ro.