Desi este cel mai popular telefon la momentul actual si se afla in topul vanzarilor din ultimii ani, iPhone are si dezavantaje. In randurile ce urmeaza vom discuta deci despre 5 motive pentru a nu investi intr-un iPhone.

Pretul piperat – este considerabil mai scump in comparatie cu telefoanele Android (indiferent de producator) ce ofera aceeasi performanta, aspectul estetic mai placut al produsul Apple nejustificand aceasta diferenta in cazul celor ce nu pun mult pret pe design-ul telefonului preferand sa se concentreze pe criterii practice in evaluarea telefoanelor mobile.

De asemenea, pe masura ce modelele noi sunt lansate, cele vechi sunt retrase astfel ca optarea pentru un model mai vechi pentru a economisi nu este mereu o optiune in cazul in care doriti achizitia unui telefon nou, si nu unul la mana a doua.

Exista bineinteles solutii financiare ce pot facilita achizitia unui telefon Apple de ultima generatie pentru cei ce nu dispun de bugetul necesar precum programele de Buyback sau ofertele de achizitie cu abonament ale operatorilor de telefonie, insa exista riscul ca in cei 2 ani de abonament suma platita sa fie mai mare decat pretul initial al telefonului.

Fragilitatea – dispozitivele Apple, in ciuda pretului ridicat sunt fabricate din materiale cu rezistenta redusa la soc (bineinteles aici fiind vorba de socurile de intensitate redusa, nu cele serioare in urma carora orice telefon ar avea de suferit) astfel ca riscul de a fi nevoit sa il reparati este mare.

Bineinteles micile zgarieturi survenite in urma unor astfel de socuri usoare pot fi prevenite printr-o simpla montare folie alien surface (folie ultra-rezistente de 0.2 mm ce isi are originea in domeniul militar si protejeaza toata suprafata telefonului)

Pretul de reparatie piperat – pentru a va face o idee asupra acestuia voi mentiona doar faptul ca o inlocuire de display pentru un model mai nou precum iPhone 8 incepe de la 450 de Ron, preturile variind in functie de service-ul ales, precum si de calitatea display-ului folosit. Aceasta operatiune de inlocuire display nu este insa cea mai complexa de care ati putea avea nevoie si deci nici cea mai costisitoare.

Necesita protectie suplimentara – fragilitatea sus-mentionata se aplica mai ales in cazul display-ului, astfel ca pretului piperat de achizitie i se vor adauga cheltuieli suplimentare precum o husa, o folie (cea mai buna investitie in materie de folii fiind dupa cum am mentionat sa optati pentru montare folie alien surface) pentru a-i asigura o protectie suplimentara.

Update-urile frecvente – soft-ul trebuie updatat foarte des, iar in cazul in care eviti update-urile cu succes o vreme risti ca telefonul sa se blocheze. Acest aspect nu ar fi problematic daca update-urile s-ar face rapid, insa download-ul si instalarea pot dura chiar si cateva ore bune, timp in care este posibil sa nu aveti acces la telefon.

De asemenea, se pot face doar atunci cand aveti acces la Wifi, astfel ca va limiteaza in posibilitatea de a la programa in asa fel incat sa nu va afecteze programul zilnic.

Exista deci numeroase motive pentru a cumpara sau nu iPhone in detrimentul altor tipuri de telefoane, insa decizia este in final una subiectiva, in functie de preferintele fiecarui utilizator.